Detaylar, Kurgu ve Yangın merdiveni kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenleri, âdem hayatını riske atmadan negatif durumlarda hızlı bir şekilde tahliyesini katkısızlamaya yaramaktadır.

– İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın evet da sair ivedi durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlayacak yeterli ivedili konum çıkışlarıyla donatılacaktır.

Yangın baplarının asli görevi insanları yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde iblağ etmek olduğu muhtevain, mümkün olan en kısa sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini elde etmek amacıyla önlem kızılınmaktadır.

Yangın kapıları, binaların çıkış baplarından farklı olarak yangın esnasında kullanılmak üzere mutasavvertır. Bu baplar, yangın alarm sistemlerine bütünleşmiş edilerek kendiliğinden olarak kapanabilir yahut manuel olarak kapatılabilir.

Aynı zamanda kaçış yolu çokliği 180 cm’ den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve bütün binaları merdiven kapı koskocamanliği 120 cm’ den sınırlı mümteni.

Yangın merdivenine olduğu kadar yangın bapsına da talepler son zamanda artarak devam etmektedir. Güvenliği daha lüks önemseyen bir toplum haline gelmiş olmamız firmalardan taleplerinde artmasına münasebet olmaktadır.

Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda nazar boncuğu yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması ıztırari olarak kabul edilmektedir.

Basamakların saha vâsiliği en az 25 cm, yükseklikleri ise en çok 17.5 cm olmalıdır. Baş istirdat yükseklikleri en azca 2.5 metre olması gereken yangın merdivenlerinin aynı zamanda her iki yakaında korkuluk, takım yahut cidar bulunmalıdır. Yangın merdivenleri paslanmaz, kötü sızdırmaz ve yanmaz malzemelerden üretilmelidirler. Yangın vakalarında dirim kurtaran yangın merdivenlerinde sima emniyeti ve asayiş esastır. Yangın merdiveni üreten firmalar, yapım aşamasından projelendirme, kurma ve montaj aşamalarına kadar resmi kurumların belirlemiş oldukları standartlara uymak zorundadırlar. Yaşam kucakin örutubet teşkil eden yangın merdivenleri, yangın güvenlik ve güvenlik tedbirleri itibarıyla mutlaka meraklı projeler eşliğinde yeterlilik belgesine malik firmalar tarafından yapım edilmelidirler. 

Kebir binalarda yeğleme edilmesinin sebebi ise yangın bir zamanlar telaşlanmadan kolayca kaçılabilmesi yürekindir. Ekol, hastane ve otel kabil alanlarda yangına dayanıklı ahşap baplar Ucuz yangın kapısı kullanılmaktadır. Bu alanlarda zorunlu olarak kullanılmaktadır. Yatakhanesi olan mimarilarda kullanımı nispeten önemlidir. Yangına dayanıklı kapılar aksesuarlar ve özel paneller kullanılarak üretilir. Yangına ve faziletli sıcaklığa dayanıklı olan bu paneller kapı bağırsaklerine yerleştirilmesi ile oluşturulur ve bu kapılar yazgı kurtarmaktadır.

Yangın merdiveni malzemeleri şifahane, ekol, Alışveriş merkez, iş yeri ve hep binalarına sargılı olarak strüktürlacak yangın merdivenleri yürekin firmalar bazı şartlar belirler.

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya gayrı ivedi durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını esenlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır.

Yangın esnasında emniyetliğin katkısızlanması ve reva şekilde tahliyenin gerçekleşmesi muhtevain kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın bırakma edilmesine olanak tanılamar.

Yangın kapısı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapları rastgele bir işletme yahut aile sahibi ciğerin harika bir yatırımdır çünkü çok yaraşır maliyetlidirler; münasip korumaya mevla olmanın ne kadar önemli olduğunu anlamanız bâtınin binanızın yangın müdafaasının akim başüstüneğu sessiz bir Yangın kapısı istanbul örnek yeterlidir!

Report this wiki page